Η Διαχειριστική προσκεκλημένη στην 1η συνάντηση Fora

Προσκεκλημένη στην 1η συνάντηση των fora Επιμελητηρίων Πανεπιστημίων και Πόλεων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής και Ιονίου ήταν η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Τον Φορέα εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής κ.Πλάτωνας Μαρλαφέκας, η Γενική Διευθύντρια κ.Μάγδα Πετροπούλου και στελέχη. Το συνέδριο διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ της Αρχαίας Ολυμπίας και διοργανώθηκε από τα Επιμελητήρια Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, την Τετάρτη 19 & την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 παρουσία προέδρων και μελών Επιμελητηρίων, Επιστημόνων, Περιφερειακών Διαχειριστικών Αρχών για τα ευρωπαϊκά προγράμματα εδαφικής συνεργασίας (Interreg Adrion, IPA ADRIATIC Cross - Border Συνεργασία, την Ιταλία, την Κροατία CBC και IPA CBC Ιταλία - Αλβανία – Μαυροβούνιο) και στελεχών επιχειρήσεων, από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Αλβανία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, την Κροατία και τη Σλοβενία.

Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος στην ομιλία με θέμα «Βασικοί άξονες του Νέου Αναπτυξιακού Πλαισίου και ο ρόλος του ΕΣΠΑ 2014-2020» παρουσίασε αναλυτικά τη στρατηγική ενεργοποίησης των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων – όπως είναι το νέο ΕΣΠΑ, ο Αναπτυξιακός Νόμος, το σχέδιο Γιούνκερ, τα νέα εργαλεία που σχεδιάζονται σε συνεργασία με διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς – προκειμένου να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θετικό momentum που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία. Ο κ. Χαρίτσης ανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί μια σειρά προσκλήσεων επιχειρηματικότητας, καθώς οι σχετικές δράσεις του νέου ΕΣΠΑ έχουν εξειδικευτεί σε ποσοστό άνω του 55% (ποσό άνω των 2,5 δισ. ευρώ).

Με αφορμή την συνάντηση των Προέδρων των Επιμελητηρίων και μελών του Δ.Σ. του Φορέα μας, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη 144η Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Πέμπτη 20/10/2016 και ώρα 14:30στην Αίθουσα του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου Ολυμπίας (πρώην ΣΠΑΠ Αρχαία Ολυμπία). Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και Πρόεδρος της Διαχειριστικής κ.Πλάτωνας Μαρλαφέκας ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για τη πορεία του ΕΠΑνΕΚ και για το κλείσιμο του προγράμματος του ΕΠΑΝ II.

Δείτε φωτογραφικό υλικό