Συμμετοχή της ΔΕΠ στην PELOPONNISOS EXPO 2022

Με κάθε επισημότητα και με το μήνυμα «Όλη η Πελοπόννησος σε μία έκθεση» πραγματοποιήθηκαν στις 16 Νοεμβρίου 2022 τα εγκαίνια της Έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του κτιρίου Φραγκίστα (4ο χλμ. Άργους-Ναυπλίου, περιοχή Δαλαμανάρας) του Δήμου Άργους Μυκηνών, στην Αργολίδα.

Το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της Πελοποννήσου, όπου εγκαινίασε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας, άνοιξε τις πύλες του για 6η συνεχόμενη χρονιά και διήρκησε μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

Πάνω από 140 εκθέτες φιλοξενούνται στα περίπτερα της έκθεσης που διοργανώνουν τα επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας - με τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΔΕΠ) να συμμετέχει με δικό της περίπτερο.

Σε ένα άρτια οργανωμένο περιβάλλον, παραγωγοί και επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν στους χιλιάδες επισκέπτες τη μεγάλη και πολυποίκιλη επιχειρηματική δραστηριότητα της Πελοποννήσου.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ, της ΔΕΠ και του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας τονίζει ότι :

H  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO αποτελεί  ένα πολύ σημαντικό  θεσμό για την στήριξη και ανάδειξη της περιφερειακής επιχειρηματικότητας. Όπως επίσης ένα εξαιρετικό βήμα για την προβολή και προώθηση της τοπικής παραγωγής που χρειάζεται ενίσχυση, θαλπωρή και προστασία. Η στήριξη  του συνόλου των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου στον θεσμό αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη, θέτοντας τα θεμέλια για μια συνεχή ανοδική πορεία προβάλλοντας κυρίως τις νέες επιχειρήσεις. Στα πλαίσια αυτά, χαιρετίζουμε τη διοργάνωση, στηρίζουμε την προσπάθεια, είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία της και θα συνεισφέρουμε  σε απόλυτο βαθμό για αυτήν.

Στη εκδήλωση των εγκαινίων της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2022», πέραν του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταικούρα, παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο τ. Υπουργός Εσωτερικών & Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης, ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Ανάπτυξης & Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής κ. Ιωάννης Κατρίνης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΚΤ Νίκη Δανδόλου,  Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ, της ΔΕΠ και του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, , Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, Κορινθίας Παναγιώτης Λουζιώτης, Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης και Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, ,  Βουλευτές, Αυτοδιοικητικοί πρώτου και δεύτερου βαθμού, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από τον επιχειρηματικό κόσμο κ.α.