Με επιτυχία η ημερίδα παρουσίασης της Δράσης «Ενίσχυση των Πράσινων επιχειρήσεων & ανακύκλωσης στην Δυτική Ελλάδα»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα τη Τετάρτης 18-09-2019 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας , η παρουσίαση της Δράσης «Ενίσχυση των Πράσινων επιχειρήσεων & ανακύκλωσης στην Δυτική Ελλάδα», του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» από την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (κατά βάση μεταποιητικές μονάδες) ενώ παράλληλα έχει προσανατολισμό στην ανάπτυξη και στήριξη επιχειρήσεων στον κλάδο της ανακύκλωσης.

Στην πορεία της εκδήλωσης  οι υποψήφιοι επενδυτές και επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τις επιλέξιμες δαπάνες, τα κριτήρια αξιολόγησης  και λοιπές τεχνικές παραμέτρους, με τα στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και της Περιφέρειας να απαντούν σε ερωτήματα επενδυτών. 

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας & Πρόεδρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, τόνισε πως πρόκειται για μια σημαντική δράση, εναρμονισμένη στα νέα δεδομένα της οικονομίας,  που θα βοηθήσει στην ανταγωνιστικότητα και τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας.

Το στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», Άρης Μαμασιούλας ανέφερε πως η δράση έχει ως βασικό στόχο τη δημιουργία και παροχή ενός ευέλικτου εργαλείου στήριξης για τις ΜμΕ, προκειμένου αυτές να κάνουν παρεμβάσεις στην παραγωγική τους διαδικασία με σκοπό την μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας τους.

Ο Διοικητικός Διευθυντής της Διαχειριστικής, Βασίλειος Αϊβαλής, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα, καθώς μέσα από την δράση αυτή μπορούν να ενισχυθούν:

  • Υφιστάμενες μεταποιητικές και όχι μόνο επιχειρήσεις προκειμένου να προβούν σε ενέργειες εξοικονόμησης ενέργειας ή/και σε ενέργειες εκσυγχρονισμού τους αποκλειστικά μέσα από το πρίσμα της μείωσης του ενεργειακού τους αποτυπώματος.
  • Υφιστάμενες επιχειρήσεις ανακύκλωσης προκειμένου να εκσυγχρονιστούν.
  • Η Δημιουργία νέων επιχειρήσεων στον κλάδο της ανακύκλωσης.

Την παρουσίαση της Δράσης πραγματοποίησε το στέλεχος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Κωνσταντίνος Κουρμπανάς.

prasines patra 2