Πινακίδες Δημοσιότητας - Σηματοδότηση έργων ΕΠΑνΕΚ

Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το έργο της πληροφόρησης και επικοινωνίας, την τρέχουσα προγραμματική περίοδο και συγκεκριμένα τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1303/2013, τον Εκτελεστικό Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 821/2014 και τον Επικοινωνιακό Οδηγό για το ΕΣΠΑ 2014–2020, οι Δικαιούχοι των οποίων τα έργα χρηματοδοτούνται απο τα Ευρωπαϊκά Επενδυτικά και Διαθρωτικά Ταμεία, θα πρέπει να κάνουν αναφορά στην χρηματοδοτηση του εργου τους χρησιμοποιώντας τα σχετικά λογότυπα, σε κάθε είδους ενέργεια επικοινωνίας. 

Στην ενότητα αυτη θα βρείτε τα απαραίτητα λογότυπα που θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους δικαιούχους σε κάθε εφαρμογή δημοσιότητας που σχετίζεται με το έργο το οποίο υλοποιούν, για την ικανοποίηση των κανονιστικών υποχρεώσεων π.χ. έντυπο ενημερωτικό υλικό.  Για την διευκόλυνση σας σχεδιαστηκε υπόδειγμα τοποθέτησης των λογοτύπων, υπο την μορφή πλαισίου. Παρακάτω θα βρείτε τα σχετικά υποδείγματα ανάλογα με το Ταμείο απο το οποίο χρηματοδοτείται το κάθε έργο.

Επίσης, οι δικαιούχοι είναι υποχρεωμένοι να τοποθετούν τουλάχιστον μία αφίσα (ελάχιστου μεγέθους Α3) με πληροφορίες σχετικά με το έργο, συμπεριλαμβανόμενης της χρηματοδοτικής συνδρομής της Ένωσης, σε σημείο εύκολα ορατό από το κοινό, όπως η είσοδος σε ένα κτίριο.

Με στόχο την ομοιομορφία των εκάστοτε δράσεων προβολής και επικοινωνίας, έχει αναπτυχθεί κεντρικά ηλεκτρονική εφαρμογή παραγωγής αφισών η οποία είναι προσβάσιμη στο http://posters2014-2020.esfhellas.gr/. Μέσω της εφαρμογής αυτής, μπορούν να δημιουργηθούν αφίσες μεγέθους Α3 και Α2, οι οποίες περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με το έργο και ακολουθούν την ενιαία οπτική ταυτότητα του ΕΣΠΑ ( Σχετική απόφαση )

Για την διευκόλυνση των επενδυτών η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων δημιούργησε ειδικό πεδίο στο site όπου παραπέμπει στην ηλεκτρονική εφαρμογή παραγωγής αφισών , όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.