Η Διαχειριστική στην 4η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας "Patras IQ"

Δυναμική ήταν η παρουσία της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην 4η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας Patras IQ. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, το τριήμερο 7-8-9 Απριλίου 2017.

Την Διαχειριστική εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Διοικητικός Διευθυντής Αϊβαλής Βασίλειος. Ο κ. Αϊβαλής παρουσίασε ποιοτικά χαρακτηριστικά από τα προγράμματα "Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα" και "Ενίσχυση Καινοτόμων Επιχειρήσεων", δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 που ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2016.

Σημαντική αναφορά έγινε στις δυστοκίες που παρουσιάστηκαν κατά την υλοποίηση των δράσεων, τονίζοντας πως είναι ζωτικής σημασίας οι προτάσεις που δόθηκαν  προς επίλυση προβλημάτων από τον φορέα, να ληφθούν υπόψη για το σχεδιασμό των νέων δράσεων της περιόδου 2014-2020, ώστε να περιορίσουμε σε σημαντικό βαθμό παρόμοια προβλήματα.

Επίσης, παρουσιάστηκαν επεξεργασμένα στοιχεία του προγράμματος "Νεοφυής Επιχειρηματικότητα" της προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Από τα στοιχεία προέκυψαν οι κατανομές των επενδυτικών σχεδίων ανά Περιφέρεια, ανά Νομό και ανά δραστηριότητα.

Κλείνοντας, ο κ. Αϊβαλής μετέφερε την αγωνία των επενδυτών για την πρόσκληση νέων επενδυτικών δράσεων για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων στον τομέα της Καινοτομίας, της Μεταποίησης και του Τουρισμού.