Ανακοίνωση προς τους δικαιούχους της Δράσης "Ενίσχυση της ίδρυσης επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από ανέργους"

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι επιχειρήσεις που έχουν εγκριθεί ως «υπό σύσταση» στη Δράση πρέπει να υποβάλλουν το υποχρεωτικό αίτημα τροποποίησης, πριν την υποβολή του 1ου αιτήματος επαλήθευσης.

Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη Δράση, οι δικαιούχοι πρέπει να κάνουν έναρξη δραστηριότητας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. μετά την ημερομηνία δημοσίευσης της Πρόσκλησης και το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξής τους.

Σημειώνεται ότι, η απόφαση ένταξης των Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων στη Δράση εκδόθηκε στις 12-8-2022

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) είναι διαθέσιμο για την υποβολή αιτημάτων επαλήθευσης στη δράση 8.iii.1. “Ενίσχυση της ίδρυσης επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από ανέργους”.

Επιπλέον, είναι διαθέσιμα στο ΠΣΚΕ τα απογραφικά δελτία εισόδου/εξόδου.

Στην αναλυτική πρόσκληση της Δράσης και συγκεκριμένα στο Κεφάλαιο 11.1.1. Αιτήματα Επαλήθευσης, αναφέρονται οι προθεσμίες που πρέπει να τηρηθούν για την υποβολή των αιτημάτων επαλήθευσης (1ο-2ο-3ο ορόσημο).

Όλα τα αιτήματα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω ΠΣΚΕ και πρέπει να συνοδεύονται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V: ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Τέλος, για την υλοποίηση της δράσης, οι δικαιούχοι οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα μέτρα πληροφόρησης που προβλέπονται στο Παράρτημα XII του Κανονισμού 1303/2013.

Περισσότερες πληροφορίες και όλες τις απαραίτητες οδηγίες σχετικά με τους κανόνες δημοσιότητας και κατάλληλης σηματοδότησης μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.diaxeiristiki.gr/index.php/2015-12-16-13-56-526