Ανακοίνωση προς τους δικαιούχους της Δράσης "Ενίσχυση της ίδρυσης επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από ανέργους"

Θα  θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) είναι διαθέσιμο για την υποβολή αιτημάτων τροποποίησης στη δράση 8.iii.1. “ Ενίσχυση της ίδρυσης επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από ανέργους”

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Κεφάλαιο 12.1 της Προκήρυξης της Δράσης, οι δικαιούχοι που υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής ως «υπό σύσταση» επιχείρηση, μετά την λήψη της επιστολής ένταξης στη Δράση και μετά την έναρξη δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. υποχρεούνται να υποβάλλουν μέσω ΠΣΚΕ αίτημα τροποποίησης των στοιχείων της αίτησής τους για την καταχώριση του ΑΦΜ της επιχείρησης, της επωνυμίας της επιχείρησης τους, της διεύθυνσης της έδρας, της νομικής τους μορφής και όσων άλλων στοιχείων δεν είχαν καταχωρηθεί κατά την αίτηση χρηματοδότησης.

Για την πιστοποίηση των ανωτέρω μαζί με το υποχρεωτικό αίτημα τροποποίησης υποβάλλονται τα εξής δικαιολογητικά :

  1. Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ όπου πιστοποιείται ότι ο δικαιούχος την ημέρα που προηγείται της έναρξη δραστηριότητας στην ΔΟΥ είχε την ιδιότητα του εγγεγραμμένου ανέργου στο μητρώο του ΟΑΕΔ.
  2. Προσωποποιημένη Πληροφόρηση από το TaxisNet (μέσω της ιστοσελίδας gsis.gr) με τα στοιχεία Μητρώου Φυσικού Προσώπου και Μητρώου Επιχείρησης (με τα Αναλυτικά Στοιχεία Εγκαταστάσεων), με εμφανή την ημερομηνία εκτύπωσης ή Βεβαίωση έναρξης εργασιών από την αρμόδια ΔOY.

Όλα τα αιτήματα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω ΠΣΚΕ και πρέπει να συνοδεύονται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τεκμηρίωσής τους.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση για τη διαθεσιμότητα της ενέργειας του αιτήματος ενδιάμεσης επαλήθευσης-πιστοποίησης.