Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Προς Δικαιούχους της Δράσης “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”

Με την παρούσα θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η πληρωμή σας από την δράση 3.a.4 «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» αποτελεί τελική πληρωμή της πράξης (έργου) σας και υπόκειται στις διατάξεις του άρθρου 63 του Ν. 4712/2020, παρ.1α / ΦΕΚ 146/29.07.2020 (τροποποίηση άρθρου 32 του Ν.4314/2014) στις οποίες εμπίπτει και η συγκεκριμένη Δράση.

Σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις οι τελικές πληρωμές των δικαιούχων (ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΑΞΕΩΝ, Α.Π 139169/17.05.2021 Απόφασης Περιφερειάρχη Περιφέρειας Πελοποννήσου, ΑΔΑ:652Α7Λ1-ΔΡΝ), δύνανται να κατάσχονται, να υπόκεινται σε παρακράτηση και να συμψηφίζονται, με τυχόν οφειλές του Δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία και καταβάλλονται με την υποχρεωτική προσκόμιση αποδεικτικών φορολογικής (για την εν λόγω δράση για φορείς πλην  Κεντρικής Διοίκησης) και ασφαλιστικής ενημερότητας. Το συνολικό ποσό που κατάσχεται, παρακρατείται ή συμψηφίζεται δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% του ποσού της τελικής πληρωμής. Οι γενικές διατάξεις περί φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για είσπραξη χρημάτων παραμένουν σε ισχύ.

Την παρούσα ανακοίνωση οι Δικαιούχοι της Δράσης μπορούν να τη χρησιμοποιούν, εφόσον απαιτηθεί, στις υπηρεσίες έκδοσης φορολογικής (για την εν λόγω δράση για φορείς πλην  Κεντρικής Διοίκησης) και ασφαλιστικής ενημερότητας που πρέπει να προσκομίσουν μαζί με άλλα δικαιολογητικά για την καταβολή της επιχορήγησης.

Σε περίπτωση που για την έκδοση φορολογικής / ασφαλιστικής ενημερότητάς σας απαιτείται αντίστοιχη βεβαίωση από τον ΕΦΕΠΑΕ παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε το παρακάτω αίτημα (σχετικό αρχείο) πλήρως συμπληρωμένο στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Open menu
Με την χρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης - Ευρωπαικό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης
© 2016 Diaxeiristiki. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp