Συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο της Διαβούλευσης της Δράσης “Ενίσχυση των «πράσινων επιχειρήσεων & ανακύκλωσης»

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με γενικό σκοπό τη δημιουργία και παροχή ενός ευέλικτου εργαλείου στήριξης για τις ΜμΕ έχει ήδη προχωρήσει στην προδημοσίευση της δράσης ενίσχυσης των «Πράσινων Επιχειρήσεων & Ανακύκλωσης».

Πρόκειται για μία δράση η οποία θα υλοποιηθεί με Ενδιαμεσο Φορέα Διαχείρισης τον ΕΦΕΠΑΕ και πιο συγκεκριμένα την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος Πελοποννήσου Ηπείρου και Ιονίων Νήσων (ΔΕΠ).

Ο σκοπός της δράσης είναι διττός. Από την μία είναι η στήριξη των επιχειρήσεων για μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας τους και η προετοιμασία τους για μελλοντικά περιβαλλοντικά πρότυπα προερχόμενα από την κοινοτική νομοθεσία, ενώ από την άλλη είναι η στήριξη και η ανάπτυξη τους στον κλάδο της ανακύκλωσης.

Με δεδομένο ότι ήδη βρισκόμαστε κατά την διάρκεια της Προδημοσίευσης της Δράσης στα πλαίσια της διαβούλευσης για τον σχεδιασμό του Οδηγού του Προγράμματος, συγκαλείται συνάντηση εργασίας των ενδιαφερομένων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΕΥΔ του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επί της οδού N.E.O. Πατρών – Αθηνών 28, Πάτρα στον α΄ όροφο, στην αίθουσα συσκέψεων την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 ώρα 12:30 – 14:30.

Σκοπός της ανωτέρω συνάντησης εργασίας είναι να παρουσιαστεί η προδημοσίευση του προγράμματος αλλά και να πραγματοποιηθεί εποικοδομητική συζήτηση γνωστοποιώντας μας τις απόψεις σας σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις της ανωτέρω δράσης όπως αυτοί αποτυπώνονται στην προδημοσίευση του προγράμματος προκειμένου να ληφθούν υπόψη κατά τον σχεδιασμό του Οδηγού και πριν την Προκήρυξη της Δράσης.

Την προδημοσίευση της Δράσης (1.δε.6) μπορείτε να την βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:

Στα πλαίσια της διαβούλευσης της Δράσης τις όποιες παρατηρήσεις σας μπορείτε να τις υποβάλετε ηλεκτρονικά στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.pde.gov.gr/ependyseis/actions/greenbusiness/consultation.html

 

Στα πλαίσια της διαβούλευσης της Δράσης, τις όποιες παρατηρήσεις σας μπορείτε να τις υποβάλετε ηλεκτρονικά στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.pde.gov.gr/ependyseis/actions/greenbusiness/consultation.html