Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο - Εστίαση - Εκπαίδευση - Σηματοδότηση

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης της πράξης (έργου) τους οι Δικαιούχοι που θα ενταχθούν στη Δράση «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ: ΕΜΠΟΡΙΟ, ΕΣΤΙΑΣΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» απαιτείται να λαμβάνουν όλα τα μέτρα πληροφόρησης που προβλέπονται στο Παράρτημα XII του Κανονισμού 1303/2013 και να υλοποιήσουν την ορθή εφαρμογή των υποχρεώσεων δημοσιότητας στο πλαίσιο υλοποίησης του επενδυτικού τους σχεδίου σύμφωνα  με τα αναφερόμενα στην Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης, ως ισχύει.

Kατά την υλοποίηση της Πράξης (έργο), οι Δικαιούχοι υποχρεούνται να ενημερώνουν το κοινό σχετικά με τη στήριξη που έχουν λάβει από τα Ταμεία και ειδικότερα:

Α) να παρέχουν στο διαδικτυακό τόπο τους, εάν υπάρχει, σύντομη περιγραφή της πράξης, ανάλογη προς το επίπεδο της στήριξης, που περιλαμβάνει τους στόχους και τα αποτελέσματά της και επισημαίνει τη χρηματοδοτική συνδρομή από την Ένωση, και να προβάλλουν το έμβλημα της Ένωσης, με αναφορά στην Ένωση και το Διαρθρωτικό Ταμείο που στηρίζει την πράξη, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θα υποδειχθούν (αρχείο pptx). Για ξενόγλωσση αφίσσα πατήστε εδώ

B)να τοποθετήσουν σε εμφανές σημείο της επιχείρησής τους αφίσα, σύμφωνα με τον Επικοινωνιακό Οδηγό 2014-2020 (σε ελάχιστο μέγεθος A3) αναφορικά με τη συνδρομή του Διαρθρωτικού Ταμείου στην υλοποίηση της Πράξης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θα υποδειχθούν(αρχείο pdf).

Γ) να τοποθετήσουν στο διαδικτυακό τους τόπο, εάν υπάρχει, σε θέση που είναι ορατή κατά την είσοδο σε αυτόν, καθώς και μέσα στο πλαίσιο της οθόνης μιας ψηφιακής συσκευής, το έμβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη σχετική αναφορά στην Ένωση και το Διαρθρωτικό Ταμείο, τα λογότυπα του ΕΣΠΑ και του ΕΠΑνΕΚ, χωρίς να απαιτείται ο χρήστης να κυλήσει τη σελίδα προς τα κάτω (αρχείο σήματα ΕΤΠΑ).

Για την ξενόγλωσση έκδοση, πατήστε εδώ

Δ) να αποδέχονται τη συμπερίληψή τους στον κατάλογο των πράξεων του Ε.Π. που δημοσιοποιεί η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π στις διαδικτυακές πύλες www.antagonistikotita.grwww.espa.grwww.efepae.gr, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 115 και στο Παράρτημα ΧΙΙ του Καν. 1303/2013, και στο οποίο αναφέρονται: η ονομασία του Δικαιούχου και της πράξης, σύνοψη της πράξης, ημερομηνία έναρξης της πράξης, καταληκτική ημερομηνία πράξης, συνολική επιλέξιμη δαπάνη, ποσοστό συγχρηματοδότησης, ταχυδρομικός κώδικας, ή άλλη κατάλληλη ένδειξη της τοποθεσίας, χώρα, ονομασία της κατηγορίας παρέμβασης της πράξης.

Σημειώνεται ότι τα συνημμένα ως άνω αρχεία, έχουν ως βασικό σκοπό τη διευκόλυνση των δικαιούχων ως προς την τήρηση των υποχρεώσεων δημοσιότητας αναφορικά με το συγχρηματοδοτούμενο έργο, στο οποίο έχουν ενταχθεί.

Πιο συγκεκριμένα:

1) Το αρχείο pptx αποτελεί το αρχείο το οποίο θα αξιοποιήσετε για την αναφορά του προγράμματος στην ιστοσελίδα σας. Σας δίνεται η δυνατότητα να το επεξεργαστείτε ώστε να συμπεριλάβετε μόνο τις δαπάνες που αφορούν το έργο σας.

Εφόσον ολοκληρώσετε την επεξεργασία, μπορείτε να το αποθηκεύσετε ως αρχείο pdf ή jpg ή ως οποιαδήποτε άλλη μορφή σας εξυπηρετεί και να το αναρτήσετε.

Στην ιστοσελίδα σας θα πρέπει ο επισκέπτης να μπορεί εύκολα να βρει το συγκεκριμένο αρχείο, αξιοποιώντας τα e-banner με τα λογότυπα. Σε περίπτωση περιορισμένου χώρου, θα πρέπει να αξιοποιήσετε τουλάχιστον τα e-banner με το έμβλημα της ΕΕ και αναφορά στο Ταμείο.

2) Το αρχείο pdf αφορά στην υποχρέωση ανάρτησης αφίσας στο χώρο που επιτελέστηκε το έργο. Προτείνουμε εκτύπωση σε χαρτί τουλάχιστον 150γρ. για λόγους αισθητικής και αντοχής.