Μεταφορικό Ισοδύναμο: Απλοποίηση διαδικασιών και μείωση διοικητικού βάρους για τις επιχειρήσεις- δικαιούχους του μέτρου

Στο πλαίσιο της βελτίωσης του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου που ακόμη βρίσκεται στην πιλοτική εφαρμογή του και με σκοπό τη περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας καθώς και την ακόμη περισσότερο απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών για τη χρήση του ΜΙ, αποφασίστηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, η τροποποίηση στοιχείων του πληροφοριακού συστήματος, τα οποία αφορούν στις επιχειρήσεις- δικαιούχοι του μέτρου.

Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα 29/10/2018 δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική η ανάρτηση παραστατικών μεταφοράς με ψηφιακή μορφή από τις επιχειρήσεις αλλά ούτε και η αναγκαιότητα καταχώρησης των θαλάσσιων διαδρομών για τις μεταφορές εμπορευμάτων. Οι επιχειρήσεις, που συμμετέχουν στο μέτρο, πλέον, είναι μόνο υποχρεωμένες να καταγράψουν, στην πλατφόρμα, τα βασικά στοιχεία των παραστατικών και μόνο σε περίπτωση που περιληφθούν στο δείγμα διοικητικού ελέγχου, να αποστείλουν αντίγραφα αυτών.

Η διευκόλυνση αυτή αναμένεται να μειώσει στο μισό το χρόνο ολοκλήρωσης της αίτησης χρηματοδότησης αλλά και να εκμηδενίσει το όποιο οικονομικό κόστος θα επιβάρυνε ίσως τις επιχειρήσεις για την ψηφιοποίηση των παραστατικών.

Δελτίο Τύπου