Τι αλλάζει στην λειτουργία μας και στις Δράσεις εν μέσω πανδημίας

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 (COVID-19 λοίμωξη) στη χώρα μας, προχώρησε σταδιακά στην λήψη και στην εφαρμογή, βάσει και οδηγιών της Αναθέτουσας Αρχής, σειράς μέτρων με μοναδική προτεραιότητα την προστασία της υγείας των εργαζομένων της, των συνεργατών της και γενικότερα της δημόσιας υγείας, ενώ παράλληλα έθεσε στόχο την εξασφάλιση τόσο της λειτουργίας της όσο και της δυνατότητας της να εξυπηρετεί το επενδυτικό κοινό, σε μια περίοδο που δοκιμάζεται και η οικονομική ζωή της χώρας.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για πληρέστερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, συγκεντρώθηκε στην παρούσα σελίδα το σύνολο των μέτρων που λήφθηκαν τόσο από τον ΕΦΕΠΑΕ όσο και από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς για την μη διασπορά του νέου κορονοϊού όσο και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία στην ομαλή υλοποίηση των δράσεων, και τα οποία αφορούν άμεσα τους επενδυτές. 

 

Αναβολή του προγράμματος επιτόπιων επαληθεύσεων. Με νεότερη ανακοίνωση, και σε συντονισμό με την Αναθέτουσα Αρχή, θα ενημερωθείτε για την επανέναρξη της πραγματοποίησης των επιτόπιων επαληθεύσεων.

 

Αναστολή της δια ζώσης εξυπηρέτησης / ενημέρωσης, στο πλαίσιο των γενικών οδηγιών που έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την προστασία σε σχέση με τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η τηλεφωνική και ηλεκτρονική εξυπηρέτηση θα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με την γραμματεία της Διαχειριστικής στα τηλέφωνα:

2610 622711, 2610 622714, 2610 622719, 2610 622751, 2610 243135, 2610 243134 και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ενώ για πληροφορίες σχετικά με προγράμματα μπορεί να επικοινωνεί στο 2616001305 και το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

H κατάθεση αλληλογραφίας θα πραγματοποιείται αποκλειστικά ταχυδρομικά ενώ συνίσταται τα όποια έγγραφα μπορούν να σταλούν ηλεκτρονικά, να αποστέλλονται σκαναρισμένα στo Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Στο θέμα του e-mail πρέπει να αναγράφεται οπωσδήποτε ο κωδικός του έργου και η επωνυμία της επιχείρησης.

Ενδείκνυται η αποστολή συμπληρωματικών δικαιολογητικών, καθώς και δικαιολογητικών εκταμίευσης σε ηλεκτρονική μορφή μέσω e-mail, κατόπιν επικοινωνίας με το στέλεχος που διαχειρίζεται το αίτημά σας. Σε περίπτωση μεγάλου όγκου δεδομένων, είναι ενδεδειγμένη η χρήση της εφαρμογής WeTransfer. 

 

Ο ΕΦΕΠΑΕ απευθύνει πρόταση προς τους δικαιούχους των δράσεων ευθύνης του, με βάση τη διαμορφούμενη μέχρι σήμερα κατάσταση, με στόχο να μετακυλησθεί ρευστότητα στην αγορά.

Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ. 

 

Αναστολή των δεσμευτικών προθεσμιών σε 12 Δράσεις του ΕΠΑνΕΚ βάση της υπ’ αριθμ.1788/329/Α3/24-3-2020 Απόφασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Η απόφαση αφορά προθεσμίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση, την υλοποίηση και ολοκλήρωση πράξεων δικαιούχων, όπως είναι ενδεικτικά η υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων και δικαιολογητικών για τις αξιολογήσεις, οι υποβολές αιτημάτων πιστοποίησης και επαλήθευσης πράξεων κ.α.   

Οι Δράσεις που τροποποιούνται είναι οι ακόλουθες:

         • Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
         • Νεοφυής Επιχειρηματικότητα
         • Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές
         • Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών
         • Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης- B' Κύκλος
         • Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
         • ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ - Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής ΜΜΕ με Εξωστρεφή Προσανατολισμό
         • Eργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
         • Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο, Εστίαση, Εκπαίδευση
         • Ψηφιακό Βήμα
         • Ψηφιακό 'Αλμα
         • Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός

    Δείτε την κοινή Απόφαση Αναστολής Προθεσμιών σε Δράσεις Ενίσχυσης ΜΜΕ εδώ.

 

Οι ενισχύσεις που θα δοθούν στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημικής κρίσης του Κορονοϊού COVID -19, και ειδικότερα η ενίσχυση των 800 ευρώ για πληττόμενους ΚΑΔ και η επιταγή κατάρτισης των 600 ευρώ για επιστήμονες, θα εξαιρούνται των περιορισμών που τίθενται για τις Δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του ΕΠΑνΕΚ (Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων Α & Β κύκλος, Νεοφυής Επιχειρηματικότητα), σύμφωνα με τις οποίες δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε άλλα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

 

Δράσεις ΕΠΑΝΕΚ - Επιτάχυνση τελικών εκταμιεύσεων – Δικαιολογητικά αποπληρωμής

Σε συνέχεια πρότασης του ΕΦΕΠΑΕ και σύμφωνης γνώμης της ΕΥΔ-ΕΠΑΝΕΚ σας ενημερώνουμε ότι για το διάστημα που διαρκούν τα έκτακτα μέτρα σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, θεωρείται αποδεκτή για την αποπληρωμή επιχορήγησης η προσκόμιση από τους δικαιούχους, αντί των πιστοποιητικών μη πτώχευσης και μη κατάθεσης αίτησης πτώχευσης, του «Γενικού Πιστοποιητικού» του ΓΕΜΗ, στο οποίο αναφέρονται όλα όσα απαιτούνται από τα Πρωτοδικεία.

Το Γενικό Πιστοποιητικό από το ΓΕΜΗ πρέπει να φέρει ημερομηνία μετά την αποστολή στον δικαιούχο από τον ΕΦΕΠΑΕ, της ενημέρωσης σχετικά με την υποβολή των δικαιολογητικών εκταμίευσης. Επίσης απαιτείται η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης από τους Δικαιούχους (νόμιμο εκπρόσωπο) έντυπη με γνήσιο της υπογραφής ή από το gov.gr, στην οποία να βεβαιώνεται :

- η ορθότητα και η εγκυρότητα των στοιχείων που παρέχονται στο εν λόγω Γενικό Πιστοποιητικό του Γ.Ε.Μ.Η.

- η υποχρέωση για την αποστολή των πιστοποιητικών μη πτώχευσης και μη κατάθεσης αίτησης πτώχευσης μετά την λήξη των μέτρων και τη λειτουργίατων Πρωτοδικείων και εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Επιχειρήσεις που δεν έχουν υποχρέωση εγγραφής στο ΓΕΜΗ και δεν έχουν εγγραφεί οικειοθελώς, όπως είναι οι Ν.Ε.Π.Α. (Ναυτιλιακές εταιρίες πλοίων αναψυχής), που έχουν ενταχθεί στην Δράση «Ίδρυση Νέων Τουριστικών Επιχειρήσεων» δύναται να προσκομίσουν επί του παρόντος θεωρημένη Υ/Δ του νόμιμου εκπροσώπου με γνήσιο υπογραφής ή από το gov.gr, περί «μηπτώχευσης», με την επιπλέον δέσμευση από πλευράς τους, για μελλοντική προσκόμιση του σχετικού δικαστικού πιστοποιητικού, όταν λήξουν τα έκτακτα μέτρα για τον COVID-19 και τη λειτουργία των Πρωτοδικείων.

Μη αποστολή τους σε εύλογο χρονικό διάστημα, μετά την λήξη των μέτρων και τη λειτουργία των Πρωτοδικείων, δύναται να οδηγήσει σε ανάκληση της απόφασης ένταξης της πράξης και υποχρέωση του δικαιούχου για επιστροφή της καταβληθείσας δημόσιας επιχορήγησης στο σύνολό της εντόκως.

Με την χρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης - Ευρωπαικό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης
© 2016 Diaxeiristiki. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp